2012-07-29

Romania a obtinut prima medalie la Jocurile Olimpice

Romania a obtinut prima medalie la Jocurile Olimpice de la Londra, lucru pe care l-au mai reusit doar alte 17 tari! Alina Dumitru a castigat medalia de argint la judo - daca ar fi castigat in finala, Romania ar fi fost chiar pe locul 6! Dintre tarile vecine, doar Ungaria a mai reusit sa castige o medalie de bronz, la fel si Serbia. Clasamentul pe medalii de la JO, dupa prima zi: 
1. China 4 (aur) 0 (argint) 2 (bronz) 6 (total) 
2. Italia 2 2 1 5 
3. SUA 1 2 2 5 
4 . Brazilia 1 1 1 3 
4. Coreea de Sud 1 1 1 3 
6. Australia 1 0 0 1 
6. Kazahstan 1 0 0 1 
6. Rusia 1 0 0 1 
9. Japonia 0 2 1 3 
10. Columbia 0 1 0 1 
10. Olanda 0 1 0 1 
10. Polonia 0 1 0 1 
10. Romania 0 1 0 1 
14. Belgia 0 0 1 1 
14. Ungaria 0 0 1 1 
14. Norvegia 0 0 1 1 
14. Coreea de Nord 0 0 1 1 
14. Serbia 0 0 1 1 
14. Uzbekistan 0 0 1 1.

2012-07-24

Fata de 19 ani care umilește NASA. Rachetele par hârburi pe lângă invenția ei

24 mai 2012
Tanara a creat un sistem de propulsie inedit, la care oamenii de la NASA nu s-ar fi gandit nici intr-o mie de ani
O studenta de 19 ani din Egipt, Aisha Mustafa (foto), a inventat un sistem de propulsie ingenios pentru nave spatiale. Fata a folosit notiuni avansate de fizica cuantica.
Inventia ei genereaza energie folosind forta Casimir-Polder, un efect cuantic obscur care apare intre doua suprafete si obiecte, in vid. Doua oglinzi sunt folosite in experiment.
Inventia tinerei le-ar oferi satelitilor suficienta energie pentru a se deplasa in spatiu, fara sa fie nevoie de motoare cu reactie sau reactoare nucleare.
Fata si-a patentat ideea in tara sa natala si spera sa o testeze, intr-o buna zi, intr-o calatorie spatiala, scrie DailyMail.

2012-07-04

Victor Ponta și-a falsificat și CV-ul: n-a făcut masteratul în Italia

Yahoo! News – 6 ore în urmă
Vizualizare fotoVictor Ponta / Reuters

După scandalul legat de plagiat, Victor Ponta are de dat iarăși explicații. Președintele Universității din Catania, Antonino Recca, spune că premierul român nu și-a făcut studiile la instituția pe care o reprezintă. „Referitor la solicitarea dumneavoastră, pot să vă confirm că Victor Ponta nu a fost niciodată masterand la Universitatea noastră”, le-a răspuns Recca jurnaliștilor de la„Adevărul”.
Timp de 12 ani, Ponta a avut trecut în CV un masterat la Universitatea din Catania (Italia). Acesta a dispărut brusc imediat după izbucnirea scandalului legat de plagiatul său. Ponta a explicat că a şters masterul din Catania deoarece a dorit să păstreze în CV doar ceea ce îi „cere legea pentru a fi prim-ministru”.
UPDATE: În replică la noua acuzație, Victor Ponta a prezentat pe blogul personal o diplomă care atestă faptul că a urmat un curs de formare la respectiva instituție. Nu e însă un masterat, așa cum se menționa în CV-ul său.

După apariția articolului a urmat repede - în blogul personal - un scurt răspuns al primului ministru:
Da, am fost la Universitatea din Catania! Da, am diploma!
Scurt raspuns pentru cei care incearca sa continue atacurile referitoare la studiile mele:
Am facut un curs de drept penal international la Universitatea din Catania, in martie-iunie 2000. Era un curs a carui denumire in italiana este “Corso di Formazione Avanzata in Cooperazione Giudiziaria e Spazio Giuridico Europeo in Materia Penale”.
Cursul s-a finalizat cu o lucrare scrisa, precum si cu un calificativ, asa cum rezulta din diploma atasata de mai jos.
In baza lucrarii si a calificativului, am primit dreptul de a continua cursul respectiv printr-un stagiu de 3 luni (octombrie-decembrie 2000) la Directia Nationala Anti-Mafia – la sediul central din Roma. A fost o mare mandrie si onoare pentru mine sa fac acel stagiu, fiind unul din cei doar doi procurori romani (celalat a fost procurorul Gheorghe Mocuta) in cadrul celei mai prestigioase institutii de combatere a crimei organizate din lume.
Atasez mai jos diploma de absolvire eliberata de Universitatea din Catania, si o pun la dispozitia celor care vor sa o verifice.
Lucrarea pe care am sustinut-o in vederea obtinerii acestei diplome se afla si acum in arhiva Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Catania.
Am scos, la un moment dat, referirea din CV-ul oficial, pentru ca am vrut sa pastrez in acesta mai ales lucruri referitoare la activitatea mea politica. Este un curs de mai multe luni, finalizat cu lucrare, calificativ si diploma.
Universitatea din Catania mi-a confirmat prezenta acolo, pentru acest curs.
Sunt, asa cum am spus mereu, un om al dreptului si ma deranjeaza ca sunt unii interesati sa imi afecteze aceasta imagine. Am studiat dreptul, am activat in zona dreptului si am performat in zona dreptului. Cu prea multa usurinta se trece peste anii in care am muncit in acest domeniu…

Consider ca aceste mijloace politice ilegale si imorale de defaimare a persoanei mele (realizate prin intermediul unor jurnalisti care incalca toate regulile deontologice) nu pot decat sa duca la accentuarea crizei 
pol si la stimularea atacurilor la persoana nejustificate.

Dar abia a apărut articolul și răspunsul, a apărut și replica cititorilor:
Fan • 6 ore în urmă
73utilizatori au spus că le place acest comentariu
8utilizatori au spus că le displace acest comentariu
Este o greşeală ! Se referă la Katanya - Japonia ! Acolo chiar a făcut şcoala... am lista cu miniştri ( japonezi,..sunt foştii lui colegi), care au fost refuzaţi de Coto'..cică ai noştri sunt mai buni ... : 
1. Nimika Nuymoka
2. Yaspaga Shidute
3. Wreypostu Daybanu
4. Undeypliku Katesparg
5. Skimbaley Inparay
6. Winoakuma Kosuma
7. Furatzara Kutotu
8. Bagabany Labayatu
9. Totkumita Madeskurk
10. Nufurytu Furyo
11.Latrukasa Wikushpaga
12. Yopapnumay Kiolanu
Lista este plagiată,furată şi şmanglită! ...Doar este Anul Caragiale :)

Măsuri de prim ajutor în caz de insolaţie

După o zi întreagă de plajă, nimic nu te mai poate scăpa de insolaţie. Iată câteva soluţii care te vor ajuta să te refaci complet.
În zilele foarte călduroase, chiar dacă stai sub umbrelă sau sub copaci, tot nu te păzeşti suficient de insolaţie. De aceea, specialiştii ne recomandă să evităm plimbările lungi şi activităţile fizice intense în aer liber, în miezul zilei şi să consumăm cât mai multe sucuri naturale de fructe, apă şi să folosim serveţele umede sau spray-uri pe bază de apă termală.
Primele semne de insolaţie
Vremea foarte caldă în combinaţie cu activitatea fizică în exces şi consumul redus de apă pot ajuta la instalarea insolaţiei. Simptomele clasice ale acesteia sunt ameţeala, lipsa transpiraţiei, vărsăturile fără stare de greaţă şi frisoanele.În cazuri mai grave sepoate ajunge la delir şi chiar la comă. De obicei, persoanele afectate de insolaţie au gura uscată, febră mare şi dureri de cap. Urina este închisă la culoare, inima începe să bată tare, iar ritmul respiraţiei este crescut.
Ce trebuie să faci
Pe vreme cu temperaturi ridicate, corpul încearcă să elibereze căldura prin creşterea circulaţiei sanguine şi prin transpiraţie. Dacă aceste mecanisme nu mai funcţionează, deshidratarea şi pierderea de săruri minerale sunt primele tulburări care afectează organismul. Iată câteva măsuri de prim ajutor în caz de insolaţie.
1. Persoana afectată de insolaţie trebuie să stea într-un spaţiu răcoros, ferită de razele solare.
2. Ea trebuie eliberată de cravată, gulere şi haine strâmte.
3. Bolnavul va fi răcorit cu apă, dar nu foarte rece, pulverizată sau aplicată cu ajutorul unui burete pe toată pielea. Acest lucru va duce la scăderea temperaturii corpului.
4. Temperatura bolnavului trebuie supravegheată în permanenţă. Dacă ea depăşeşte 38,5 de grade Celsius, atunci se pot pune comprese reci pe încheieturile mâinilor, subraţ şi gât şi se vor masa uşor extremităţile pentru a stimula circulaţia sângelui.
5. Dacă bolnavul poate să înghită, trebuie să i se dea să bea apă pentru a-l hidrata.
6. Dacă starea bolnavului se agravează, cu febră mare şi vărsături severe, atunci medicii recomandă consultul de specialitate. Mai mult, bolnavul nu are voie să ia medicamente împotriva febrei,aspirină, paracetamol sau orice alt tratament.
Copiii şi bâtrânii, mai expuşi riscurilor
Copiii şi bătrânii sunt mai sensibili şi riscă să facă mai uşor insolaţie. Aşadar, în zilele caniculare este bine să evite plimbările în parc sau orice alte activităţile fizice solicitante. De asemenea, medicii specialişti recomandă persoanelor în vârstă cu probleme cardiace să stea în camere bine aerisite, cu aer condiţionat. Aparatele de aer trebuie reglate la o temperatură cu maximum cinci grade mai mică decât cea de afară.

Romanii redescopera meseriile. In loc sa stea la mila statului, tinerii isi deschid mici afaceri din care se intretin


30 iunie 2012 
Atunci cand ai o meserie si-ti place ceea ce faci, nicio criza din lume nu te poate dobori. In marea de someri din Romania, in care oficial inoata peste 400 de mii de persoane, colacul salvator poate veni de la fiecare in parte, atata timp cat statul nu anunta nicio masura pentru stimularea angajarilor.
Embed: 
Exista romani care se mandresc cu meseria lor. Isi intretin familia si, cand ii vezi cata pasiune pun in ceea ce fac, ai toata increderea sa te lasi pe mana lor. Florentina este un exemplu pentru toti cei care o cunosc. Este hair-stylist si de 3 ani are propria sa afacere.
Din frizerie si coafura castiga bani atat cat sa-si poata sustine familia si afacerea. Chiar daca au existat si momente grele nu a renuntat, nu s-a inscris niciodata pe listele de la somaj si nu a asteptat niciun ajutor de la stat.
Din pacate, Romania este fruntasa in randul tarilor din Uniunea Europeana, atunci cand vine vorba despre tinerii care stau acasa, preferand indemnizatia de somaj in locul unui salariu minim pe economie mult prea mic. Peste 100 de mii de pesoane cu varsta pana in 35 de ani sunt pe listele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca si inca pe atatia in afara satisticilor.
Virginica are 29 de ani si nu-si gaseste de lucru. A terminat liceul si dupa o perioada in care a muncit in confectii a devenit mama. Nu s-ar mai intoarce la masina de cusut pentru ca, spune ea, i-a distrus vederea. Primeste somaj 410 lei pe luna si se gandeste sa se recalifice.
Sa fii meserias in Romania este singurul lucru pe care ti-l pot dori. Desi a ales o munca dificila si plina de greutati,Cristian este unul dintre instalatorii de top ai unei firma de profil din Capitala. Castiga peste 3 mii de lei pe luna.
Ca sa ajungi instalator, hairstylist sau un bun meserias poti face un curs la o scoala postliceala unde admiterea nu cere diploma de bacalaureat

2012-07-03

The Economist, despre Ponta: „Numele meu este Paste. Copy Paste

 Vlad Odobescu | Yahoo! 
Victor Ponta / www.cdep.ro

Premierul român Victor Ponta ar putea ajunge în același cimitir politic în care se „odihnesc” fostul ministru al Apărării din Germania Theodor zu Guttenberg și președintele Ungariei, Pál Schmitt, acuzați în trecut de plagiat, scrie The Economist, într-un articol intitulat „Numele meu este Paste. Copy Paste”. Publicația amintește de interviul acordat săptămâna trecută cotidianului spaniol El Pais, în care Ponta promisese că-și va da demisia dacă acuzațiile la adresa sa se adeveresc. O zi mai târziu, unul dintre membrii comisiei care urmau să examineze plagiatul a precizat că doctoratul actualului premier este copiat în stil „copy paste”, însă comisia a fost dizolvată. Ministrul de interne Ioan Rus avea să sară în apărarea șefului său din govern și din partid, spunând că de la „Platon și Aristotel încoace toată lumea a plagiat”. 
The Economist amintește și de alte episoade halucinante din ultimele zile, precum trecerea Monitorului Oficial în subordinea Guvernului pentru a întârzia publicarea unor decizii și a grăbi intrarea în legalitate a altor documente, precum demisia lui Dan Voiculescu, cel care trebuia să mute un dosar în care este judecat, de la Curtea Supremă la Tribunalul București. Nu este uitată trecerea Institutului Cultural Român în subordinea Senatului și mișcarea închegată în jurul actualei conduceri, mișcare căreia i s-a alăturat și Herta Muller, câștigătoare a premiului Nobel.