Ieri pe 21 decembrie Departamentului economic si de dezvoltare ruralã al Partidului Civic Maghiar (PCM) a lansat prima acţiune a "Proiectului eco-agro-social" pentru judeţele transilvănene.
Conducerea clujeană al PCM-ului, prin domnul preşedinte Robert Keizer, precum şi filiala PCM din Huedin a prezentat o nouă posibilitate al gospodarilor de a moderniza utilajele invechite. Prin bunăvoinţa domnului patron Ioan Vincze, - care esete cunoscut mai bine de localnici prin porecla "Keke" - a fost organizat o mică festivitate de lansare al reprezentanţei ale fabricii de tractoare româno-chineză HOYO.
La festivitate organizat în centrul Huedinului a participat primarul oraşului şi un sobor de preoţi locală.
Domnul primar a mulţumit conducerii PCM-ului precum şi al doamnei directoare Denisa Vasilescu al fabricii de tractoare HOYO pentru că au ales ca prima reprezentanţă să fie în Huedin.
Sper că având această reprezentanţă gospodarii din microregiunea ADZ Huedin se vor putea dota cu noile utilaje şi vor asigura cu produse de calitate pieţile din zonă.
Sper că având această reprezentanţă gospodarii din microregiunea ADZ Huedin se vor putea dota cu noile utilaje şi vor asigura cu produse de calitate pieţile din zonă.
Domnul preşedinte Keizer a arătat, că prin această lansare PCM-ul demonstrează că pot fi elegibile şi proiecte, care să ofere maşini şi utilaje agricole la un preţi acceptabil şi de bună calitate. A mulţumit conducerii locale că a asigurat spaţiul şi prin prezenţa lor a întărit grupul condus de domnul Vincze pentru a se porni reprezentanţa HOYO. La fel domnul Keizer a mai mulţumit şi doamnei directoare Denisa Vasilescu de la HOYO, pentru că au acceptat ca prima reprezentanţă să fie pornit încă din decembrie anul curent, oferind astfel un "cadou" de Moş Crăciun gospodarilor din zona Huedinului.
Conducerea PCM-ului a ales ca şi reperezentant HOYO pe domnul Vincze Ioan pentru că domnia sa are toată gama de utilaje agricole necesar unei gospodărie individuală. Domnia sa este prezentă pe piaţă utilajelor agricole de zece ani, deci are o experienţă considerabilă şi impreună cu specialiştii HOYO poate asigura reparaţiile de service.
Specialiştii HOYO stau la dispoziţie gospodarilor cu o gama largă de tractoare de la 25 CP, 35 CP, 45 CP, 55CP, 90 CP. Preţul acestor tractoare variează de la 7.900 euro la 39.000. Deja au fost omologate şi tractoarele de mare putere respectiv de 110 şi 150 CP.
După cum a fost prezentat tractoarele pot fi achiziţionate şi prin programul "rabla". Este de salutat iniţiativa conducerii HOYO la insistenţa specială a doamnei directoare Denisa Vasilescu, care a reuşit să convingă partenerii chinezi să accepte în anticipaţie varianta "rabla" adică, acelui gospodar care la achiziţie predă tractorul vechi se scade din valoarea noului tractor cca 4,000 euro. (Civicul Ardelean)
Articole asemănătoare:
Chinezii de la Hoyo accelerează afacerea cu tractoare din România
http://www.curierulnational.ro/Actualitate%20Companii/2009-10-22/Chinezii+de+la+Hoyo+accelereaza+afacerea++cu+tractoare+din+Romania Articolul a apărut în 2009
Uzina de la Râşnov va deschide în fiecare judeţ câte o reprezentanţă
În luna martie a anului viitor ar putea fi inaugurate primele unităţi
Tractoare Hoyo, companie cu capital majoritar chinez care deţine o fabrică de asamblat tractoare de la Râşnov, va deschide începând cu luna martie a anului viitor cel puţin o reprezentanţă în fiecare judeţ al ţării, a declarat directorul executiv al companiei, Denisa Vasilescu, citat de Mediafax.
Potrivit acesteia, fiecare reprezentanţă va fi compusă dintr-un show room şi un punct service. "Deja am primit solicitări din partea potenţialilor parteneri care ne-ar putea reprezenta tractoarele în ţară. Sperăm ca din luna martie din 2010 să deschidem primele reprezentanţe. În judeţele în care nu vom găsi parteneri interesaţi să ne reprezinte produsele vom investi în sucursale proprii", a precizat reprezentantul uzinei.
Tractoare Hoyo a inaugurat, la sfârşitul lunii septembrie, la Râşnov, o fabrică de asamblat tractoare care va produce anual peste 20.000 de tractoare, investiţie care va ajunge la 50 de milioane de dolari.
20 de milioane de euro, în prima fază de dezvoltare
Vasilescu a menţionat că dacă lucrările la secţia de montaj a uzinei vor fi finalizate în intervalul propus, primul tractor va ieşi pe poarta fabricii până la sfârşitul lunii decembrie 2009. Fabrica din Râşnov se află în prima fază de dezvoltare, care a necesitat fonduri de 20 de milioane de euro pentru construcţia unei hale în care se vor face ansamblări ale componentelor importate din China.
"Investiţia noastră este structurată pe trei etape. În prima fază vom importa componentele, iar undeva peste trei ani ne extindem şi printr-o fabrică de componente pentru a da un caracter mai local tractoarelor produse la Râşnov. Ne gândim ca această fabrică de componente să se concentreze în principal pe cutii de viteze", declara la finele lunii septembrie directorul general al Hoyo Agricultural Machinery Equipment, Victor Liu.
Potrivit reprezentanţilor companiei, numărul angajaţilor în cadrul uzinei va ajunge la 500 până în 2012, iar majoritatea muncitorilor vor proveni din Râşnov şi Braşov.
Tractoarele fabricate de chinezii de la Hoyo vor avea preţuri începuând de la 6.500 de euro
Hoyo Agricultural Machinery Equipment va asambla şi produce la Râşnov opt tipuri de tractoare a căror capacitate va fi cuprinsă între 25 şi 120 de cai putere, cel mai mic preţ de achiziţie urmând a fi de aproximativ 6.500 de euro.
Potrivit directorului executiv al fabricii din Râşnov, Denisa Vasilescu, compania chineză intenţionează să încurajeze fermierii români să cumpere tractoarele chinezeşti printr-un program "bonus" în care să fie implicate diverse instituţii financiare nebancare care să sprijine agricultorii.
Uzina de la Râşnov este deţinută de firma chineză Hoyo - SHK Modern, parte a grupului Shantuo Agricultural Machinery Equipment, cu o participaţie de 80%, şi de firma românească Goldex Industry, care deţine 20% din afacere. Denisa Vasilescu deţine integral firma Goldex Industry. Adrian Ungureanu