2012-07-04

Romanii redescopera meseriile. In loc sa stea la mila statului, tinerii isi deschid mici afaceri din care se intretin


30 iunie 2012 
Atunci cand ai o meserie si-ti place ceea ce faci, nicio criza din lume nu te poate dobori. In marea de someri din Romania, in care oficial inoata peste 400 de mii de persoane, colacul salvator poate veni de la fiecare in parte, atata timp cat statul nu anunta nicio masura pentru stimularea angajarilor.
Embed: 
Exista romani care se mandresc cu meseria lor. Isi intretin familia si, cand ii vezi cata pasiune pun in ceea ce fac, ai toata increderea sa te lasi pe mana lor. Florentina este un exemplu pentru toti cei care o cunosc. Este hair-stylist si de 3 ani are propria sa afacere.
Din frizerie si coafura castiga bani atat cat sa-si poata sustine familia si afacerea. Chiar daca au existat si momente grele nu a renuntat, nu s-a inscris niciodata pe listele de la somaj si nu a asteptat niciun ajutor de la stat.
Din pacate, Romania este fruntasa in randul tarilor din Uniunea Europeana, atunci cand vine vorba despre tinerii care stau acasa, preferand indemnizatia de somaj in locul unui salariu minim pe economie mult prea mic. Peste 100 de mii de pesoane cu varsta pana in 35 de ani sunt pe listele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca si inca pe atatia in afara satisticilor.
Virginica are 29 de ani si nu-si gaseste de lucru. A terminat liceul si dupa o perioada in care a muncit in confectii a devenit mama. Nu s-ar mai intoarce la masina de cusut pentru ca, spune ea, i-a distrus vederea. Primeste somaj 410 lei pe luna si se gandeste sa se recalifice.
Sa fii meserias in Romania este singurul lucru pe care ti-l pot dori. Desi a ales o munca dificila si plina de greutati,Cristian este unul dintre instalatorii de top ai unei firma de profil din Capitala. Castiga peste 3 mii de lei pe luna.
Ca sa ajungi instalator, hairstylist sau un bun meserias poti face un curs la o scoala postliceala unde admiterea nu cere diploma de bacalaureat