Atât membrii cât și conducerea Asociației HANGYA-Furnica participă de peste 25 de ani la dezvoltarea culturală al comunităților atât prin revistele cât și prin activitățile proprii în special în rândul tineretului.
Se impunea ca aceste activități să fie coordonate de o persoană juridică drept pentru care s-au înființat - pe rând - asociații civile, de ex. Asociația Floarea de Colț, Transilvania Verde și mai nou Asociația HANGYA(-Furnica)
Colectivul de bază în tot acești ani activează în aceste asociații.
Cu țelul bine definit, însă numai în cadrul asociației HANGYA s-a putut realiza dată fiind mutarea sediului central în mediul rural acum suntem mai aproape de grupul țintă, tinerii din acest mediu.
In ultimii ani, membrii asociației au reușit să elaboreze o serie de proiecte pentru tinerii din mediul rural și care au fost decontate în timp.
Anul această am elaborat alte două proiecte:
- “Activități de conștientizare a importanței protejării mediului înconjurător pentru tineri” și
- “Cultura-instrument de consolidare a comunității clujene”
Colectivul de specialiști al asociației prin munca depusă au demonstrat că proiectele au avut un rol important nu numai pentru imbogățirea cunoștiinșelor dar au contribuit și la alegerea meseriilor.
A avut un rol important și pentru a arăta acestora că nu numai în străinătate se poate trăi bine.
Desigur asta ar presupune un respect de sine și o cunoaștere cuprinzătoare a tuturor noutăți tehnice și tehnologice, care ajută și în mediul rural ridicarea nivelului de trai.
Toate activitățile și proiectele au fost susținute prin intermediul revistelor și prin internet: reviste de blog sau site-urile specifice.
Răspândirea noutăților tehnice și tehnologice prin intermediul acestora pot contribui la ridicare nivelului și cunoștiințelor culturale.
Cultura tehnică și tehnologică - ca parte integrantă al culturii generale - poate aduce o ridicare a nivelului de trai indiferent unde trăiește omul.