2017-04-27

Asta-i culmea: Liviu Dragnea dă România în judecată la CEDO şi la Curtea Europeană de Justiţie: „În foarte scurt timp avocaţii vor depune acţiunile la cele două instanţe”

27 aprilie 2017,
Şeful Camerei Deputaţilor dă în judecată România Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, că va ataca la CEDO şi la Curtea Europeană de Justiţie decizia Curţii Supreme care i-a respins contestaţia la executare a deciziei în dosarul „Referendumul”.„Acest demers, finalizat aşa cum era de aşteptat cu respingerea contestaţiei, m-a repus în posibilitatea de a face două demersuri la CEDO şi la Curtea Europeană de Justiţie la Luxemburg”, a declarat Dragnea. 
Completul de 5 judecători a respins contestaţia la executare 
 „Acţiunile sunt aproape finalizate şi în foarte scurt timp avocaţii pe care îi am în acest caz vor depune acţiunile la cele două instanţe europene”, a mai spus şeful camerei Deputaţilor. Completul de cinci judecători al instanţei supreme a respins, luni, contestaţia la executare a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul "Referendumul”, apreciind că aceasta este nefondată. Decizia instanţei supreme este definitivă. Judecătorii au mai dispus ca Liviu Dragnea să plătească 100 de lei cheltuieli de judecată. „Respinge, ca nefondată, contestaţia la executare formulată de condamnatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 114 din data de 22 aprilie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători în dosarul nr. 2795/1/2015. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă contestatorul condamnat la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 24 aprilie 2017”, este minuta Completului de 5 judecători. 
Avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut, la ultimul termen de judecată, să admită contestaţia la executare, arătând că motivarea deciziei definitive din dosarul “Referendumul” nu a fost redactată în 30 de zile de la pronunţare, iar, la data motivării, preşedintele completului care a soluţionat cauza nu mai era judecător, pentru că se pensionase. Aceştia au arătat că nu invocă lipsa de semnătură de pe motivare a preşedintelui completului, Livia Stanciu, ci absenţa totală a judecătorului la redactarea hotărârii, în condiţiile în care, în februarie 2017, aceasta nu mai era judecător, întrucât se pensionase. Procurorul DNA a cerut să se respingă contestaţia la executare, deoarece nu sunt îndeplinite condiţiile legale. În ultimul cuvânt, Liviu Dragnea a spus că a asistat la o dezbatere care îl depăşeşte, pentru că el este inginer, dar a remarcat faptul că procurorul DNA a spus că un articol de lege este cu titlu de recomandare. "Din câte ştiu eu, motivarea trebuia redactată în termen de 30 de zile. Nu cred că demersul meu a fost exagerat. Am fost condamnat pentru ceva ce nu am fost acuzat în rechizitoriu. Am vrut să văd dacă această hotărâre este rodul participării tuturor membrilor completului de judecată”, a spus atunci Dragnea. În dosarul "Referendumul", Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, în 22 aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare. 
Acuzaţiile 
Potrivit rechizitoriului din dosarul „Referendumul”, Liviu Dragnea, la data faptelor secretar general al PSD, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu, "a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale". Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot. Completul de cinci judecători care a dat decizia definitivă în dosarul "Referendumul” a redactat în februarie 2017 motivarea, arătând că pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare aplicată lui Liviu Dragnea este de natură să asigure scopul educativ şi să faciliteze reinserţia socială a inculpatului. Judecătorii au apreciat că pedeapsa primită de Liviu Dragnea este suficientă "pentru a-l determina să adopte o conduită corespunzătoare în cadrul campaniilor electorale viitoare". Din Completul de cinci judecători a făcut parte şi Livia Stanciu, care la momentul condamnării din dosarul “Referendumul” era preşedintele instanţei supreme. Livia Stanciu nu a mai fost la momentul redactării motivării deciziei la instanţa supremă, pentru că s-a pensionat la jumătatea anului trecut, iar din iulie 2016 este judecător la Curtea Constituţională.
COMENTARII 
 ando22 
Domnu' Dracnea, ce-ai cu Romania dom'le, de ce-ai dat-o in judecata? Pai asa o iubesti dumneata? Macar divorteaza ca sa stim o treaba si du-te la amanta aia minora, Copacabana! 
ando22 
Curtea Europeana de Justitie poate fi sesizată de persoane fizice care doresc să introducă o acțiune împotriva unei instituții UE pe care o suspectează că le-a încălcat drepturile. Acu, hotul Liviu Dragnea il confunda pe Iohannis cu vreo "institutie UE"? Ai furat la alegeri Dragnea, acu era inteligent sa te resemnezi. O sa-ti cheltuie avocatzii banii si tot hot dovedit cu martori si acte o sa ramai. La Strasbourg sau Luxembourg sunt judecatori care nu seamana cu acei shpagari din Justitia romaneasca care dau sentimta ptr minim 100000. Euro. ↩ 
Silviu Vasile Dumitrescu 
Doar beţivi şi scandalagii erau în căminele P13-14, ale Transporturilor, din Regie. Studenţii serioşi de la Transporturi se rugau să fie primiţi pe la alte cămine. Cam toţi acolo erau fii de şefi de autobaze şi miliţieni cu funcţii la circulaţie sau şefi de post pe la ţară. De când intrau în facutate, ştiau deja ce posturi au ca şi asigurate, pe relaţiile părinţilor, la absolvire. În condiţiile că un absolvent fără pile îşi ruina nervi şi de multe ori întrega viaţă, urmând repartiţiile guvernamentale obligatorii, pe la „Cuca Măcăii” şi unde se agăţa harta-n cui. În condiţii de cazare mizerabile, în anii '80, iarna nu mai funcţionau încălzirile centrale, în cantinele indusriale erau nişte lături de hrană, iar alimentarele erau pustii, bătea vântul pe rafturi. Doar cei cu relaţii vechi în comunitate reuşeau să-şi procure câte ceva de mâncare, în afară de raţiile pe cartelă. Fii celor care l-au susţinut pe Ceauşescu în demenţa şi duşmănia lui pe popor, din ultima perioadă a dictaturii sunt cei care astăzi sunt mari duşmani ai poporului şi fac ţara de ruşine peste tot în lume.
Zamolxis 
Asa si ? Face drac nea pe victima la CEDO ? Vrea sa ajunga de rasul Europei ? Ar fi minunat ca el si dosarul sau sa stea si la coada ca doar acolo nu este sef si poate sa faca el ce vrea ! 
Aurel Paun 
Prostul daca nu este fudul, parca nu e prost destul. 
1. Liviu Dragnea, al treilea om in Stat, din postura de Presedinte la Camera Deputatilor, da Statul roman in Judecata la institutii internationale, desi el insusi este un reprezentant important al Statului roman; 
2. Pana trimite documentele la CEDO si la Curtea Europeana de Justitie si acestea judeca reclamatia lui Dragnea se termina pedeapsa de "2 ani cu suspendare" si reclamatia nu mai are obiect, decat sifonarea imaginii Romaniei; 
3. Ce partid tipa in hasnalele TV, Antena 3 si RTV, ca tot mai multi romani se duc cu jalba in protap la "inalta poarta"(UE) sa reclame dictatura parlamentara a Ciumei Rosii, nu cumva PSD-ul, condus de reclamantul Dragnea?