Citind articolul de mai jos eram tentat să aflu mai mult de la o ziaristă care se vrea a fi cunoscătoare problemelor internațională și care scris până acum peste 6000 de articole, dar se pare că aveam aștepteptări peste cele normale...
Autoarea aduce argumente contra chiar nefondate, asupra celor ce s-a întâmplat la alegerile generale din Ungaria. A aduce niște argumente ce numai ea ar înțelege nu este demn de o ziaristă cu renume.
In articolulul de mai jos sunt prezentate unele lucruri care nu sunt reale și altele au altfel de înțelesuri ce ne sugerează autoarea. Faptul că premierul ungar dorește să apere nația din care face parte este demn, dar ar trebui să se observe că el defapt apără și națiile din vecinătate și acest fapt nu este prea bine primit de cei care sunt doritor de amestecare europenilor cu alte nații musulmane. Dar conducerile europene pe lingă amestecare națiilor dorec și distrugerea statelor naționale iar acest fapt ar trebui să fie oprit de toate guverne al Europei Centrale, dar despre asta nu are interes să scrie autoarea articolului chiar vorbește de succesul iliberalismului introdus de premierul ungar și chiar își permite să vorbească de ”o rbanism” care ar fi egal cu ciumă europei...
Nu respectă nici chiar titlul articolului și se tot ”plimbă” pe lângă ca și cum asta ar fi normal și chiar își permite să scrie de ”alunecarea” votanților la dreapta eșicherului deși s-a mai văzut asta și în Italia și Austria. Europenii nu doresc primirea a milioanelor de migranți ilegali, necontrolați!
Faptul că țara noastră încă n-a ajuns să fie invadat de aceștia nu ar justifica autoarea să folosească termeni ne la locuri lor, despre oameni politici fermi pe principii și cei care apără nația. Dacă Italia, Austria și Germania vor închide granițele atât Ungaria, Bulgaria cât și România poate deveni ”țări de destinație” unde pot poposi milioane de imigranți. Iar asta ar distruge economiile și așa șubrede ptr că conducerile europene impun să fie asigurate sume uriașe ca imigranții să aibă același drepturi ca și locuitorii acestori țări. Se zvonește că zeci de milioane oameni doresc să imigreze în UE atât din Africa cât și Asia de Sud! Acest fapt ar duce la ingreunarea vieții și în țara noastră. Cum musulmanii nu doresc să se integreze pericolul unui război - de supremație - între culturi și religii ar fi inevitabilă. Asta vrea autoarea sau asta i s-a ordonat de cei care doresc o societate deschisă șoroșian.
A aduce vorbele lui Verhofstadt care susține că premierul Orban a lansat ura este total nefondat ptr că însăși Verhofstadt a fost cel care a lansat atac frontal impotriva poporului maghiar și cei de la V4. Prin faptul că domnia sa a recunoscut că a participat la evenimentele organizate de tinerii de la Momentum, - care au fost finanțați chiar de cei apropriați de conducătorii UE - arată un amestec în treburile interne ale Ungariei. Ba mai mult tînărul președinte a formațiunii Momentum a fost distins cu premiul european ale socialiștilor.
Dar autoarea nu vrea să afle despre aceste mici lucruri ci scrie oarecum cu suspiciune că Orban ar fi fost salutat de oameni de marcă al dreptei extreme și nu obsearvă că premierul a susținut că Europa nu este egal cu Bruxelles ci Berlin Budapesta, Praga și chiar București...
Țările de Visegrad numiți și V4 ar putea să fie susținut de celălalți țări V4 în care face parte și țara noastră. Este vora de țările de la Varna, dar autoarea nu dorește să știe și să vorbească despre asta. In grupul de țări de la Varna în afară de țara noastră întră Bulgaria, Serbia și Grecia. Ea vine să comleteze grupul țărilor de la Visegrad tocmai ptr a crea un conglomerat de teritorii care poate contrapune sau să se opune măsurilor nepotrivite sau nefavorabile a celor de la Bruxelles. In acest grup de țări Est-europene personalitatea premierului maghiar aduce un argument forte, de care se vor bucura toți, chiar dacă doamna Viorica Marin nu vrea să observe și să publice. Deși domnia sa se teme ptr cei din vestul Europei... Oare de ce?
Și încă ceva: Prin realegerea premierului maghiar toți conducătorii Est-europeni au câștigat un partener de nădejde, care nu sfiiește să spune celor de la Bruxelles STOP și nu mai puneți în aplicare un plan diabolic de islamizare al Europei, plan conceput de Kalergi....
Noi totuși, am prefera un orbanism și să rămânem o nație curată... HZ
http://adevarul.ro/international/europa/la-astepte-europa-victoria-zdrobitoare-alegeri-premierului-iliberal-viktor-orban-video-1_5acb1bc8df52022f759eb06a/index.html?utm_source=newsletter&utm_campaign=La+ce+s%C4%83+se+a%C5%9Ftepte+Europa+dup%C4%83+victoria+zdrobitoare+%C3%AEn+alegeri+a+premierului+liberal+Viktor+Orban%2FScandal+%C3%AEntre+ministrul+Tudorel+Toader+%C5%9Fi+sindicate%2C+dup%C4%83+un+mesaj+postat+pe+Facebook+despre+Penitenciarul+Ia%C5%9Fi%2FAndreea+Raicu+a+ajuns+la+spital+%C3%AEnainte+de+Noaptea+de+%C3%8Enviere&utm_content=Newsletter-580625-20180409&utm_medium=email
9 aprilie 2018, Viorica Marin
Viktor Orbán şi coaliţia sa Fidesz-KDNP au câştigat alegerile generale de duminică şi şi-au asigurat o majoritatea constituţională de două treimi în parlament. Viktor Orbán va începe astfel un al treilea mandat consecutiv de premier, care ar putea dura până în 2022.
Partidul de guvernământ Fidesz şi-a asigurat o majoritate de două treimi şi în viitorul parlament al Ungariei, obţinând potrivit rezultatelor preliminare anunţate de autoritatea electorală naţională 133 de mandate parlamentare din cele 199, informează Reuters. Liderul Fidesz, premierul Viktor Orban, şi-a asigurat astfel al treilea mandat consecutiv la conducerea guvernului de la Budapesta. "Am câştigat, Ungaria a câştigat o mare victorie", şi-a anunţat Orban susţinătorii adunaţi în număr mare în apropiere de Dunăre, la Budapesta. "Am lăsat în urmă o mare bătălie, am obţinut o victorie crucială, avem şansa de a apăra Ungaria", a declarat politicianul naţionalist de dreapta. Duminică după ce a votat, premierul Orban a declarat că va proteja în continuare interesele Ungariei, pentru că îşi iubeşte ţara şi luptă pentru ea, spunând că ”UE nu este la Bruxelles, ci este la Berlin, la Budapesta, la Praga şi la Bucureşti".
Primele felicitări de la Marine Le Pen
Premierul le-a mulţumit liderilor din Polonia care l-au susţinut, iar primele felicitări pentru victorie le-a primit de la Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional din Franţa, de extremă dreaptă, remarcă Reuters. Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki l-a felicitat luni pe omologul său ungar Viktor Orban, cel mai apropiat aliat al conservatorilor la putere la Varşovia în faţa Bruxellesului, pentru victoria sa electorală, informează AFP. "Calea de reforme nu este niciodată uşoară", a remarcat Morawiecki în mesajul său pe Twitter, urându-i lui Orban un al treilea mandat consecutiv "doar din succese, pentru Ungaria şi pentru Europa". Morawiecki şi şeful partidului Lege şi Justiţie (PiS) la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski, s-au dus vinerea trecută la Budapesta pentru a-şi manifesta sprijinul pentru Orban şi partidul său, cu ocazia inaugurării unui monument pentru victimele catastrofei aeriene de la Smolensk, în care a murit în 2010 preşedintele Lech Kaczynski, fratele geamăn al lui Jaroslaw.
În ciuda reorganizării opoziţiei, a încercărilor de cooperare a diferitelor partide, stabilirea unor tactici electorale de retragere în favoarea candidatului favorit al opoziţiei pentru a-l învinge pe contracandidatul Fidesz ... în ciuda apelurilor la rezistenţă la dictatură, opoziţia în ansamblul său nu şi-a îmbunătăţit scorurul electoral şi numărul de deputaţi. Chiar dacă Budapesta favorizeaza de obicei partidele liberale, Fidesz s-a descurcat bine şi în capitala ungară : cele mai multe circumscripţii din Budapesta au fost câştigate de Fidesz. În plus, participarea masivă la urme s-a datorat şi mobilizării oraşelor mici , aproape toate câştigate de Fidesz, partidul premierului Viktor Orban.
Rezultate
Potrivit rezultatelor postate pe site-ul Biroului Electoral Naţional (NVI) din Ungaria, după centralizarea a peste 69% din voturile exprimate pentru listele naţionale ale partidelor poitice, alianţa FIDESZ-KDMP conduce cu 49,60%, urmată de Jobbik, cu 20,06%, alianţa Partidul Socialist Ungar – Formaţiunea Dialog pentru Ungaria, 12,07%, formaţiunea O Altă Politică (LMP – ecologist), 6,60%, Coaliţia Democratică (partid condus de fostul premier Ferenc Gyurcsány), 5,41%, Mişcarea Momentum, 2,67% şi Partidul Câinele cu Două Cozi, 1,65%. Celelate partide şi formaţiuni politice au obţinut procente de sub 1%. În ceea ce priveşte circumscripiţiile electorale uninominale, FIDESZ-KDMP câstigă 91 de mandate, Partidul Socialist Ungar – Dialog pentru Ungaria, 8 mandate, Coaliţia Democratică, 3 mandate, iar Formaţiunea Együtt (Împreună), Jobbik şi LMP – câte un mandat fiecare. Potrivit legii electorale din Ungaria, Parlmentul este compus din 199 de deputaţi, din care 106 sunt aleşi în circumscripţii electorale uninominale, iar 93 de madate sunt distribuite de pe listele naţionale ale partidelor politice şi ale organizaţiilor minorităţilor naţionale. Un candidat independent şi un deputat al minorităţii germane intră, de asemenea, în parlament, precum şi un membru al micro-partidului liber-libertarian Egütt (a cărui conducere a demisionat).
Demisii la vârful partidelor de opoziţie Conducerea Partidului Socialist din Ungaria a demisionat după victoria formaţiunii de guvernământ Fidesz în alegerile parlamentare de duminică, informează Reuters. "Ne considerăm răspunzători de ceea ce s-a întâmplat, am recunoscut decizia alegătorilor", le-a declarat susţinătorilor şi ziariştilor liderul socialist Gyula Molnar.
Şi Gabor Vona, liderul partidului naţionalist Jobbik, şi-a anunţat demisia în urma rezultatului alegerilor parlamentare desfăşurate duminică în Ungaria, informează Reuters. "Obiectivul Jobbik, de a câştiga alegerile şi de a forţa o schimbare în guvern, nu a fost atins", a declarat Vona. "Fidesz a câştigat. A câştigat din nou", a recunoscut el într-o conferinţă de presă. "Îmi prezint demisia. Mâine după-masă, consiliul Jobbik va planifica viitoarele obiective. (...) Ne-ar fi plăcut ca prezenţa mare la vot să ducă la un alt rezultat, dar aşa a decis poporul", a mai spus liderul naţionalist.
Un adevărat plebiscit pentru politicile lui Orban
Victoria de duminică „reprezinţă un adevărat plebiscit pentru politica economică a lui Orban şi faţă de opoziţia sa faţă de politicile Bruxellesului. După aceste alegeri, Uniunea Europeană trebuie aşadar să se aştepte la o continuare a disensiunilor cu Budapesta. Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt a condamnat faptul că discursul urii al premierului ungar Viktor Orban este acceptat şi legitimat de Partidul Popular European (PPE), el susţinând că este cea mai întunecată epocă pe care a cunoscut-o vreodată Europa.
”O campanie în care evreii bogaţi au fost acuzaţi de toate problemele din lume a funcţionat încă o dată, conducând la cea mai întunecată epocă pe care a cunoscut-o vreodată Europa. Este cu atât mai îngrijorător faptul că discursul urii practicat de Orbán este acceptat şi, în consecinţă, legitimat de familia sa politică, PPE. Ungaria şi Europa merită mai mult”, a scris Verhofstadt pe pagina sa de Facebook. Europarlamentarul se declară însă încrezător că există şi o alternativă.
”Am fost la reuniunea de final de campanie a Momentum, o petrecere pentru tinerii care doresc ca Ungaria să joace un rol constructiv în Europa. Există speranţă pentru Ungaria!”, încheie Verhofstadt.
Konrad Szymanski, ministru adjunct de externe la Varşovia şi emisar al Poloniei la UE,a declarat că victoria premierului Viktor Orban în alegerile de duminică este o confirmare a politicii de emancipare a Europei Centrale,, potrivit Reuters. ”Este o confimare a politicii de emancipare a Europei Centrale”, a spus Szymanski când a fost întrebat despre semnificaţia victoriei lui Orban. ”Emanciparea nu este menită să fie o luptă contra cuiva, ci să facă Europa Centrală vizibilă drept un partener foarte constructiv al Europei şi al UE”, a adăugat el.
Viktor Orban e primul şef de guvern dintr-o ţară a UE care a edificat un aşa-numit stat iliberal, în care numeroase principii şi mecanisme democratice şi ale statului de drept nu mai funcţionează decât formal. Mass-media publice şi private se află sub controlul guvernului sau al unor oameni de afaceri apropiaţi Fidesz.
În administraţia statului a avut loc o schimbare completă a elitei iar în posturile cheie din justiţie se află executanţi fideli partidului de guvernământ. Chiar şi Parlamentul a devenit „o formă fără fond“, spune filosoful de stânga, fost dizident anticomunist, G.M. Tamás, deoarece nu se mai reuneşte decât rareori în plen. În plus, Orbán a desfiinţat întreaga administraţie regională, astfel încât între guvern şi primarii locali nu mai există nicio instanţă intermediară, susţine Tamás, citat de DW.
Puterea lui Orbán e atât de extinsă şi de cimentată pe termen lung, încât el ar rămâne teoretic cel mai puternic om al Ungariei şi dacă s-ar trezi în opoziţie. Cu toate acestea, conservarea puterii este pentru Orbán o chestiune esenţială. Pentru că în joc se află însăşi supravieţuirea „statului său mafiot“, după cum susţine opoziţia. Aceasta este o afirmaţie grăitoare, în contextul în care numeroşi apropiaţi ai premierului - membri de familie, prieteni sau colegi de partid - au acumulat averi, în parte, uluitoare prin mijloace necurate şi netransparente.
"Orbanismul" are efecte şi dincolo de aria de influenţă a Ungariei, un stat cu doar zece milioane de locuitori. Partidul PiS din Polonia, aflat la guvernare, copiază din răsputeri modelul geamănului politic din Ungaria. Cehia şi Slovacia îşi arată deschis simpatia pentru schimbările de sistem practicate în Ungaria. Cele patru ţări formează grupul de la Vişegrad şi se opun Bruxelles-ului, acuzând UE că domină statele membre, explică analistul Volker Wagene .
„Marşul de triumf al lui Orban în propria ţară e posibil de ani de zile şi pentru că partidele conservatoare din Parlamentul European stau deoparte, asistând cuminţi la demantelarea statului de drept din Ungaria. Partidul Popular European (PPE) şi în special cel mai mare grup naţional din cadrul acestuia, conservatorii germani, au nevoie de voturile deputaţilor Fidesz dacă nu vor să rişte ca majoritatea din Parlamentul European să se încline în direcţia socialiştilor. Pe scurt: PPE îl apără pe Orban din interes“, mai spune Wagene.