Autorul articolului de mai jos nu vrea să fie deacord cu istoria Europei din ultimii două-trei decenii, ptr că dând articolul propriu titluri ca ”amenințare la granița țării” defapt ațâță populația și instigă la la ură.
Uită că atât ei cât și Noi suntem partener în NATO!
Dacă un vecin se inarmează ar putea insemna că din partea acela parte al graniței țării va fi apărat și nu se înarmează să ne atace.
Astfel de expresii gratuite pot mări nesiguranța oamenilor. De ex. un vecin care a citit aticolul de mai jos a fugit repede la celălalt vecin și a povestit că ”ungurii vor să ia Ardealul ,cu noile tancuri”...
Dacă ațâțarea a fost intenția autorul articolului a reușit din plin , întrebarea e că la aceste ”acțiuni partizane” defapt ”qui prodest”?
Mă miră că un cotidian cu renume cum îi permite unuia ca autorul acestui articol să degradeze reputația câștigată de a lungul anilor? Sau este adept al sloganului ”dezbină și stăpânește”...
In ultima propoziție apare un fel de regret al autorului că în Ungaria se află centru de comandă NATO, iar acesta denotă că autorul habar n-are de strategii militare.
Dacă am compara numai pozițiiele geografice a celor două vecini, se poate vede că țara noastră stă mult mai bine! Obstacolele naturale dar până și forma munților Carpați face ca România să fie o cetate greu de pătruns, față de țara veicnă care are doar câmpii și doar Tisa și Dunîrea poate să prezintă un obstacol natural strategic...
Autorul dorește să semene frica între români, uitându-se că România este de două ori mai numeros decât țara vecină...
În 2003 țările noastre au semnat un ”Acord de buna vecinătate și neagresiune”, dar se pare că autorul articolului nu știe sau mai că nu dorește să fie o bună vecinătate intre semnatari...
Autorul nu cunoaște nici cererea președintelui Trump - partener strategic al României și în afară de NATO - ca fiecare membru NATO să-și mărească cheltuielile militare peste 2 % din PIB, pentru a se putea moderniza atât armata proprie și ptr a întări NATO...
Dacă ar consulta reviste de specialitate n-ar mai scrie prostioare de acest fel. Se știe că țara noastră deține aproape 800 de tancuri (vezi datele de pe internet) pe când ungurii au fost obligate să-și vândă unitățile , rămânând doar cu 30 de tancuri (vezi datele de pe internet).
Dar se pare că autorul confundă pericolul adevărat cu cumpărarea a 4 (patru) tancuri germane și aia second hand...
Când am povestit vecinului de cele patru tancuri cumpărate recent de armata ungară s-a liniștit ”că doar cu patru tancuri nu se poate lua Ardealul”... HZ
Autor: Alecsandru Ion 25 iulie 2020Armata ungară trece printr-un proces istoric de modernizare, început încă din 2018 și pentru care Budapesta a cheltuit un miliard de dolari doar anul acesta. Ungaria cumpără tehnică de luptă de la germani și americani.
Ungaria a recepţionat vineri primul lot de patru tancuri germane Leopard 2A4 la mâna a doua, în cadrul unui contract prin care armata ungară va achiziţiona şi tancuri noi din versiunea modernizată a acestui model, Leopard 2A7, relatează agenţiile MTI şi DPA.
Ministrul ungar al apărării, Tibor Benko, a primit în mod simbolic din partea reprezentanţilor producătorului german Krauss-Maffei-Wegmannn (KMW) cheile tancurilor la cazarma din Tata, oraş situat la circa 70 de kilometri de Budapesta.
Înarmare pe toată linia
”Visul multor tanchişti devine astăzi realitate”, a spus el în timpul ceremoniei.
”Ungaria va fi parte a comunităţii Leopard, o platformă unică pentru cooperarea internaţională în sectorul apărării”, a afirmat la rândul său directorul general al KMW, Frank Haun.
Alte opt tancuri Leopard la mâna a doua vor sosi în Ungaria până la sfârşitul acestui an, iar începând cu anul 2023 armata ungară va primi 44 de tancuri noi Leopard 2A7.
Tancurile germane vor înlocui vechile tancuri sovietice T-72 aflate în dotarea armatei ungare timp de mai mult de patru decenii.
Ungaria a încheiat cu Germania şi alte contracte militare pentru achiziţia de elicoptere, piese de artilerie grea, pontoane şi un sistem de ghidaj pentru apărarea antiaeriană, toate acestea însumând aproximativ un miliard de euro.
Modernizarea armatei ungare
În context, trebuie precizat că Budapesta s-a înscris într-o adevărată cursă a înarmării, Ungaria cheltuind și în vara anului trecut jumătate de miliard de dolari pentru achiziția a 180 de proiectile aer-aer AIM-120C-7, cu rază medie de acțiune, produse de una dintre cele mai mari companii din lume, Raytheon.
Rachetele vor fi instalate pe avioanele de luptă Gripen, iar partea americană va asigura şi instrucţia necesară pentru folosirea lor.
Presa de la Budapesta scria încă din 2018 că armata ungară a început o modernizare istorică.
În plus față de centrele similare din Lituania, Bulgaria, Estonia, Letonia, Polonia şi România, Ungaria găzduiește, de asemenea, un centru de comandă al NATO.