Este dea dreptul incredibil ca la urma unei discuției între două șefi de stat să fie reținut doar o glumă. O glumă care prinește tot felul de invective vulgare și chiar nepermise. Viața a peste 4 millioane de ruși și încercare de a porni un război între două state foste componente URSS-ului iar suride eventual numai inamicilor, decât pentru cele două armate de câte 100.000 de militari și mare cantitate de armament greu și rachete.
La tratativele ținute la Minsk unde s-au semnat o serie de înțelegeri partea care a oprit luptele era defapt Rusia. Armata ucraineană era deja în pierdere putea pierde și mai mult dacă luptele continuau.
Acum după 8 ani să faci totul să demonstrezi contrariu este păgubitor și chiar neserios, după ce președintele ucraineană declară că dorește pace ca după câteva ceasuri să se constate că armata lui este presurat și mai adânc în zonele Donbassului în special al regiunii Donetskului, care este considerat mai expus și mai ușor de ocupat...
Presa națională și chiar cea particulară din țara noastră preia toate explicațiile neverosimile și chiar răuvoitoare pentru ce? NU este explicabilă inverșuarea unora să scrie lucruri ne verificate sau neadevărate.
Conform Principiile lui Wilson o populație chiar și minoritară dacă dorește ca zona locuită de ei să fie parte componentă al altei țări, trebuie acceptată ptr că dorința populației trebuie să fie hotăritor și nu vreerea unora de la cîrma țării în cauză(vezi unirea Ardealului cu Țara mamă era hotărit de popor).
In acest fel se poate pune întrebarea ce caută NATO în frunte cu Anglia, USA într-o țară nemembru al alianței nordatlantice?
In ACEST CAZ Rusia se poate întreba de ce populația minoritar rusă este expus la bombardare timp de 8 ani de țara în care s-au născut. Este dorința populară? NU! Ei au hotărit altceva decăt ce dorea guvernul de la Kiev. Atunci de ce nu acceptă guvernul de la cetățenii lui dorința lor?
Mergând mai departe cine a început și cine a inlesnit separarea presupusă sau propriu zisă? Guvernul de la Kiev! Atunci când a hotărit că minoritatea nu mai are voie să vorbească limba maternă chiar elaborând în acest sens, o lege antiminoritar!!! Greșeala făcută se putea repara dacă legea se suspenda! Dar gurvenul nu crezut că face greșeală și a trimis trupe de securitate în 2014 să facă ordine, adică a execerbat ideea că cei din Donbass sunt separatiști, care trebuie eliminați, iar aceștia au început să se apere, lucru care a dus la impingerea celor două regiuni la separatismul real și adevărat!!! Deci iar guvernul de la Kiev a greșit.
Actualmente se merge în continuare cu ideea ”reintregirii” teritoriului țării, dar...
Dar donbassienii nu puteau să trăiască atâta vreme fără loc de muncă, iar țara vecină a oferit pe lângă loc de muncă și posibilitatea să devină cetățeni cu dreptul depline, astfel cei care au fost suspendați de pensii și alte posibilității ale existenții puteau obține și pensii rusești în urma acordării cetățeniei. Au fost repornite uzinele și fabricile din cele două regiuni zise ”separatiști” iar produsele lor au dreptul să vândă în țara vecină. Viața a început să se normalizeze până când naționaliștii nu au ajuns să aibă armament greu deci puteau bombarda populația deși înțelegerea de la Minsk înterzicea să se folosească arme grele ptr ambele părți.
Prin acțiuni nehotărite și uneori mincinoase guvernul urcrainean a dus la extremă provocarea celor din Donbass dar și pe cel care urma să apere noile cetățeni ai săi.
Miezul problemei însă este altundeva și anume în subsolul Ucraunei de Est și mai ales în regiunea Donbassului exzistă un imens zăcământ de gaze de sist, care a fost obținut de americani. Și astfel se închide cercul vicios al problemei. Americanii nu recunosc dreptul populației la o rezolvare de tip wilsonian, deși cel care a creat era președintele Americii!!!
Revenind la autorii articolelor ar fi bine să mai citească și alte surse nu numai aceeia care sunt susținute de cei de la societate deschisă și ONG-urile lor, care cam urmăresc punerea în aplicarea principiilor lui Kalerghi... principii care provin din anii 30 și care actualmente deja sunt depășite, dar societatea deschisă a lui Șoroș încearcă să remodeleze și să modernizeze, doar că nu se ține cont de sacrificii și sacrificații, doar amestecarea popoarelor îndiferent de culoarea pielii, și doar distrugerea națiilor și a simțământului național, ceeace face dispariția națiunilor și popoarelor monoculturale... Sara V.
08.02.2022
Kremlinul a încercat să explice marţi o remarcă făcută în ajun de preşedintele Vladimir Putin, la conferința cu Emmanuel Macron. Într-un moment în care îl critica pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, liderul de la Kremlin a făcut trimitere la o vorbă populară, pe care numeroşi internauţi şi observatori au interpretat-o drept o glumă despre viol.
În cursul conferinţei de presă cu omologul său francez Emmanuel Macron, Putin îl atacase pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru că acesta din urmă se arătase critic faţă de unele elemente ale planului de pace în estul Ucrainei, negociat în 2015 între Kiev şi Moscova, cunoscut sub numele de Acordurile de la Minsk.
„Îţi place, nu-ţi place, trebuie să rabzi, drăguţo!”, comentase - în versuri - Vladimir Putin.
Remarca a suscitat o vie dezbatere pe segmentul rusesc de internet, unii dintre criticii la adresa lui Putin denunţând o remarcă prin care era legitimat un viol, pe când alţii au văzut în aceasta mai degrabă un fel de a certa un copil sau o referire la un banc fără perdea din epoca sovietică.
„Preşedintele rus vrea să spună că, atunci când un stat a acceptat să-şi asume nişte obligaţii, trebuie să le şi respecte”, a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit AFP, preluată de Agerpres.
Conform site-ului Dslov.ru, remarca făcută de Putin este de fapt o expresie provenită din parafrazarea unor versuri din basmul „Domniţa adormită şi cei şapte voinici”, al lui A. Puşkin, cărora li s-a dat o conotaţie obscenă.
Preşedintele rus este cunoscut pentru remarcile sale controversate. El şi-a comparat de exemplu criticii cu nişte maimuţe sau a afirmat că opozantul său nr.1 Aleksei Navalnîi, care a acuzat de otrăvirea sa Kremlinul, ar fi de mult mort dacă lucrurile ar fi stat într-adevăr aşa.
Politico: Macron s-a dus în bârlogul ursului și a fost sfârtecat / Mesajul lui Putin către Ucraina, preluat dintr-un cântec obscen: "Fie că îți place sau nu, îndură, frumusețea mea"
G.S. HotNews.ro, 8 februarie 2022,
După mai mult de cinci ore de discuții cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova, nu a existat nicio îndoială că Emmanuel Macron a intrat în bârlogul ursului, unde a fost sfârtecat, scrie Politico.eu.
Cu peste 100.000 de soldați ruși și armament greu la granița ucraineană, președintele francez și consilierii săi au insistat că, dintre liderii occidentali, Macron se afla în poziția unică de a-l putea convinge pe Putin să urmeze o cale de detensionare a situației.
Nu a fost așa, iar Putin a ales calea sfidării, declarând că Crimeea aparține Rusiei și că, dacă Ucraina ar adera la NATO, țările europene s-ar afla "automat" în război cu Rusia.
Gesticulând cu un deget în aer către un reporter francez, el a spus că "Rusia este o superputere militară și o superputere nucleară" și a avertizat: "Nu vor exista câștigători și veți fi atrași în acest conflict împotriva voinței voastre".
”Îndură, frumusețea mea"
Putin și-a bătut joc de afirmațiile repetate ale liderilor occidentali potrivit cărora NATO este o "alianță defensivă", invocând operațiunile din Serbia, Afganistan, Siria și Libia ca dovadă că nu este așa. El și-a repetat afirmația că Revoluția Maidan din Ucraina din 2014 a fost o "lovitură de stat". El a acuzat guvernul ucrainean că încearcă să rezolve războiul separatist din estul Ucrainei prin "mijloace militare" și a luat la mișto Kievul oferindu-se să acorde azil politic fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko, care a fost acuzat de trădare în legătură cu vânzările de cărbune despre care procurorii spun că au contribuit la finanțarea separatiștilor susținuți de Rusia. La un moment dat, insistând asupra faptului că guvernul ucrainean ar trebui să fie forțat să pună în aplicare prevederile acordurilor de pace de la Minsk, Putin a citat chiar un vers dintr-un cântec obscen ce face aluzie la viol și necrofilie: "Fie că îți place sau nu îți place, îndură, frumusețea mea", a spus el. La toate acestea, Macron nu a avut practic niciun răspuns, în afară de a insista că este important să continue discuțiile. Chiar și în această privință, Putin a fost dezinvolt și disprețuitor, insistând că în timpul întâlnirii a simțit că Macron îl "chinuia" vorbind prea mult în încercarea sa de a ajunge la un acord. "Este responsabilitatea Franței să aibă cea mai puternică relație posibilă cu Rusia", a spus Macron, vorbind imediat după ce Putin a declarat că peninsula Crimeea face parte în mod irevocabil din Rusia. "Suntem două mari țări europene... membre ale Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite", a spus Macron, adăugând: "Pentru mine este evident: Rusia este europeană. Dacă cineva crede în Europa, trebuie să fie capabil să lucreze cu Rusia și să găsească căi și mijloace pentru a construi viitorul în Europa și cu europenii". Eșecul lui Macron de a răspunde la diversele declarații provocatoare ale lui Putin prin afirmarea pozițiilor ferme ale Franței și UE - de exemplu, că Rusia a invadat și anexat ilegal Crimeea - a amintit de vizita umilitoare la Moscova anul trecut a lui Josep Borrell, șeful diplomației UE care a stat fără reacție în timp ce ministrul rus de externe Serghei Lavrov a criticat UE drept un "partener nesigur"