Conducerea PCM Cluj precum si conducerea Judetean al PCM-ului saluta cu viu si cu deosebit interes alegerea domnului Paul Jürgen Porr in fruntea FDGR! Poate doar putin stiu faptul ca domnul presedinte Porr s-a implicat foarte des in actiuni civice. Asa cum s-a intamplat si in Valea Nadasului unde cu sprijinul si ajutorul substantial noului presedinte sa recladit o scoala elementare, care si aztazi sta viu exemplu cum inteleg nemtii din tara si din germania infratirea intre popoare. Cu sprijinul financiar german si cu grija noului presedinte al FDGR-ului dar si cu ajutorul fratesc s-a recladit o scoala - defapt singura scoala cu limba de predare maghiara din judetul Cluj.
Ea sta marturie sprinijinului guvernului german al carui conducator era originar din judetul nostru. Tinerii voluntari germani au venit si au facut dintr-o intituite scolara dezastruos una multifunctionala!
- Cu aceasta ocazie tinem sa multumim inca odata domnului dr. Paul Porr si felicitam pe domnia sa pentru reusita domniei sale - ne-a declarat presedintele PCM-ului din judetul Cluj domnul Keizer Robert. - apoi a continuat: Speram ca si un continuare vom putea colabora! Domnul presedinte a fost alaturi de noi in multe probleme... (Civicul Ardelean)
http://adevarul.ro/locale/sibiu/medicul-paur-jurgen-porr-noul-presedinte-forumului-democrat-germanilor-romania-1_5135d4c000f5182b85cf547b/index.html5 martie 2013, Ramona Găină
Paul Jurgen Porr, presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania
Medicul Paul Jurgen Porr este noul preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, Porr a fost ales în unanimitate de voturi, fiind singurul candidat.
Medicul Paul Jurgen Porr este noul preşedinte al Forumului democrat al Germanilor din România. Acesta a fost ales în cadrul scrutinului organizat după ce Klaus Iohannis, cel care a condus Forumul în ultimii 11 ani, a trecut la PNL.
Paul Porr este şef al Secţiei Clinice Medicală I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi consilier judeţean, şi de 11 ani este unul din vicepreşedinţii FDGR.
”Vom continua ce am început până acum, vom păstra aceleaşi relaţii de loialitate faţă de statul român”, a spus noul preşedinte al FDGR, care este şi finul primarului Sibiului.
”Ne cunoaştem de mulţi ani, colaborăm de mulţi ani, a fost unul din vicepreşedinţii mei pe tot parcursul celor 11 ani cât am fost preşedintele FDGR, avem inclusiv contcte private foarte bune şi sunt convins că este un bun preşedinte şi că vom colabora în continuare. Sunt fericit şi din poziţia naşului”, a spus Klaus Iohannis.
Medicul Paul Porr, membru în Adunarea Generală a Reprezenţanţilor CNAS
Propunerea a fost făcută încă din luna mai a acestui an, aşa cum anunţă reprezentaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Potrivit acestora, după votul de miercuri din Camera Deputaţilor, conf. univ. dr. Paul Porr (foto), medic şef Secţia Clinică Medicală I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a fost ales ca membru în Adunarea Generală a Reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Propunerea a fost făcută încă din luna mai, fiind urmată de audierea la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor.
Adunarea Generală a Reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este forul suprem al instituţiei.
Paul-Jürgen Porr: „Meseria de medic este una a durerii şi a suferinţei“ (PORTRET)
http://adevarul.ro/locale/sibiu/paul-jurgen-porr-meseria-medic-durerii-suferintei-portret-1_50ae67fe7c42d5a6639c6dd8/index.html
E medic şef al Clinicii Medicală 1, din cadrul spitalului Clinic Judeţean Sibiu. Spune că nimic nu l-ar putea determina acum, dacă ar fi să o ia de la capăt, să aleagă altă carieră. Asta chiar dacă, recunoaşte şi el, lucrurile în domeniul sanitar nu merg tocmai în direcţia bună.
Paul-Jürgen Porr a dat admitere la Faculatea de Medicină din Cluj în 1972. Asta deşi avea mari calităţi la Fizică, participări la olimpiadele naţionale şi chiar premii luate la concursurile la care a participat. S-a decis totuşi, pe ultima sută de metri, să dea la medicină, spre disperarea dirigintelui care i-a fost şi profesor de fizică. „Nu am avut o motivaţie anume, aşa cum mulţi au. Pur şi simplu înainte cu câteva luni să termin liceul m-am decis. Nu am învăţat ca alţii, doi ani înainte. Părinţii nu m-au influenţat, dar ştiu că dirigintele s-a supărat foarte tare. A venit acasă la părinţi şi mă întreba la ce îmi trebuie mie medicină, că acolo merg numai cei care nu ştiu să calculeze“, îşi aminteşte Paul-Jürgen Porr. A terminat medicina şi a profesat ca medic de medicină generală, cercetător, specialist de medicină internă sau gastroenterologie. Din 2006 s-a mutat la Sibiu.
E conferenţiar la Facultatea de Medicină de aici şi şef de clinică la Medicală I. Are peste 70 de lucrări ştiinţifice comunicate şi peste 180 publicate, a primit bursă de cercetare DAAD la Erlangen (Germania) în 1990 şi diploma Academiei Române de Ştiinţe Medicale în 1986. Este coautor al 32 cărţi, dintre care 11 publicate în străinătate (Germania, Franţa, Anglia, Olanda, Spania, Ungaria), co-editor la „Magnesium: involvements in biology and pharmacotherapy”, editor-şef la „ Advances in Magnesium Research. New Data”. Paul-Jürgen Porr este preşedintele fondator al Societăţii Române de Cercetare a Magneziului, membru în boardul internaţional al Societăţii de Dezvoltarea Cercetării Magneziului (Paris), dar şi membru în Consiliul Colegiului Medicilor din judeţul Sibiu. Pe lângă toate acestea, îşi face timp şi pentru domeniul social, fiind şi consilier judeţean din 2008. Cum se împacă munca de consilier judeţean, cu cea de medic, mai ales acum, în plin proces de descentralizare din domeniul sanitar? Ne spune simplu: „Foarte bine, mereu am fost angajat social“, spune Porr.
Medic în administraţie
Chiar dacă activează în administraţie, nu poate să nu admită că sistemul are mari lacune. Şi totuşi, medicina nu l-a îndepărtat de ţară, ci dimpotrivă. Chiar dacă mulţi medici pleacă în străinătate, spune că pe el acest lucru niciodată nu l-a tentat. Asta deşi e conştient că în străinătate lucrurile stau cu totul altfel. În acest sens, îşi aminteşte de o situaţie destul de jenantă de care a avut parte. „Era la San Francisco, într-un cerc de medici şi am fost întrebat cât câştig. Când am spus aceştia au crezut că le-am spus cât sunt plătit pe oră. I-am lăsat să creadă aşa. Şi dacă ar trebui să o iau de la capăt, tot medicina aş alege-o“, spune Paul-Jürgen Porr.
Profil:
Data Naşterii: 02 februarie1951, Mediaş
Studii:Facultatea de medicină la I.M.F.Cluj
Familie: Căsătorit, 2 copii
Întrebări şi răspunsuri:
Ce hobby-uri are un medic ca dvs.?
Eu, de exemplu, sunt pasionat de fotografie, fotografie artistică mă refer. Meseria de medic este una a durerii şi a suferinţei, de aceea mulţi medici au hobby-uri artistice, pentru a menţine un echilibru. Unii sunt organizaţi în orchestre ale medicilor, alţii au saloane de pictură.
Ce părere aveţi de faptul că pacienţii care stau în spital sunt nevoiţi uneori să îşi procure singuri materiale sanitare sau medicamentele?
Eu dacă aş fi pacient, în locul lor, aş da în judecată Casa de Asigurări de Sănătate. Cum să contribui la un fond se asigurări ani de zile, iar când să beneficiezi de pe urma asigurării, să fi nevoit să cumperi o seringă sau ceva? Vă spun, aş da în judecată şi aş câştiga sigur, fără să am avocat.
Ce îi place
Lui Paul-Jürgen Porr îi place să îşi petreacă timpul liber în familie, să citească şi mai ales să călătorească. Se mândreşte cu zecile de călătorii făcute, din 1990 încoace. A văzut de 8 ori America şi tot de atâtea ori şi Asia. A fost şi în Africa şi Australia iar Europa o ştie pe dinafară.
Ce nu îi place
Faptul că suntem conduşi de nulităţi, numite pe criterii politice, care şi-au plătit scump posturile, iar intelectualii veritabili, în loc să ia atitudine pentru a contrabalansa, se retrag, stau deoparte.