Alin Motogna | 12.20.2015
Teoria evoluţionistă ar putea fi reinterpretată
Multe dintre aceste specii s-au încrucişat, dând naştere unor noi indivizi. De exemplu, Omul de Neanderthal a convieţuit o perioadă de timp cu membrii speciei Homo Sapiens. Cea mai veche dovadă a acestei încrucişări este fragmentul de maxilar uman descoperit în Peştera cu Oase din judeţul Caraş-Severin (aproximativ 40000 de ani vechime).
Noi informaţii referitoare la încrucişările speciilor umane de-a lungul timpului au fost obţinute în urma descoperirii unui femur, într-un sit cunoscut sub numele de "Peştera Cerbului Roşu", situat în sud-vestul Chinei.
Din primele observaţii făcute, s-a putut constata că femurul a aparţinut unui bărbat care a trăit în Pleistocenul Superior, adică cu mai bine de 14.000 de ani în urmă. Pentru a se afla originea individului, oamenii de ştiinţă au comparat femurul şi celelalte fragmente osoase descoperite cu cele ale altor specii umane, inclusiv Homo Sapiens.
"În urma observaţiilor pe care le-am făcut, am putut constata o asociere clară între femurul identificat şi scheletele primilor membrii ale genului Homo. Deocamdată, nu am putut obţine foarte multe informaţii despre noua specie descoperită, dat fiind faptul că am găsit doar femurul unui individ şi nu mai multe fragmente osoase", a adăugat David Begun, paleoantropolog în cadrul Universităţii din Toronto.
Sursa: csmonitor.com